Kouluruokailu

Tarjottimella ruoka-annos, maitolasi ja leipä sekä kasviksia.

Kouluruokailu on osa koulun opetussuunnitelman mukaista opetusta ja kasvatusta. Kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon terveys- ja ravitsemuskasvatuksen sekä tapakasvatuksen ja kestävän elämäntavan tavoitteet. Kouluruokailu on osa oppilaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia, jolla edistetään oppilaan tasapainoista kasvua ja kehitystä.

Kouluruokailun tavoitteena on tarjota oppilaiden ravitsemuksellisia tarpeita ja ikäkauden mieltymyksiä vastaavaa ruokaa.
Kouluruokailu täydentää kodissa tapahtuvaa ruokailua ja luo siten pohjaa oppilaan terveyttä edistäville ja kestäville ruokailutottumuksille. Kasvisruoka on tarjolla koululounaalla suositeltuna vaihtoehtona joka päivä. Aterian voi koota joustavasti kasvis- ja sekaruokaa yhdistäen.

Tarjottava kasvisruoka voi sisältää kasvisten lisäksi eläinkunnan tuotteista maitovalmisteita ja kananmunaa (lakto-ovo-vegetaarinen ruokavalio). Täysin vegaaninen ruokavalio on erityisruokavalio, johon kuuluvat eläinperäisiä tuotteita korvaavat kasvipohjaiset tuotteet, kuten soijajuoma.

Mikäli oppilas tarvitsee erityisruokavaliota tai mikäli hänen ruokavalionsa on uskonnollisista tai eettisistä syistä johtuen rajoitettu, vanhempien tulee ottaa yhteyttä koulun terveydenhoitajaan.