Osaava tulevaisuus – opetushenkilöstön kehittyminen nousuun Pohjois-Savossa 1.1.2024 – 31.7.2026

Ohita upote
Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa pilottihankkeessa rakennetaan vuosien 2024 – 2026 aikana yhdessä Pohjois-Savon kuntien ja Itä-Suomen yliopiston kanssa koulu- ja aluetason oppivaa organisaatiota. Mukana on 15 kuntaa, yli 80 peruskoulua ja yli 1700 opettajaa.

Hankkeessa tuetaan koulukohtaisten kehittäjäopettajien, kiertävien alueellisten pedagogisten mentoreiden ja räätälöidyn täydennyskoulutuksen avulla perusopetuksen opetushenkilöstön osaamisen kehittymistä. Jokaisella opettajalla, ohjaajalla ja koululla on hyvin erilaisia tarpeita. On tärkeää, että koulut pääsevät itse vaikuttamaan siihen, mitä osa-alueita lähdetään yhdessä kehittämään heidän koulussaan.

Hankkeeseen osallistuvat kunnat ovat Joroinen, Kaavi, Keitele, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto ja Vieremä.

Kehittymisestä kerätään koulu- ja kuntatason arviointitietoa, jonka pohjalta luodaan valtakunnallinen osaamisen kehittämisen yhteistyömalli muiden kuntien, verkostojen ja yliopistojen käyttöön.

Lisätietoa hankkeesta.

OKKU-verkosto on saanut osaamisen kehittämisen yhteistyömallin rakentamiseen avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.