Asumisneuvonta

Asumisessa voi tulla eteen yllättäviä haasteita ja ongelmatilanteita, joihin on saatavissa tukea ja apua. Onko sinulla vaikeuksia hoitaa vuokranmaksua tai muita asumisen taloudellisia velvoitteita? Onko sinulla haasteita huolehtia kodistasi tai tarvitsetko apua uuden vuokra-asunnon etsimisessä? Asumisneuvonta etsii ratkaisuja tilanteeseen yhdessä asiakkaan kanssa. Apua voi saada myös talouteen liittyviin ongelmiin, jotka heijastuvat asumiseen tai vaikeuttavat asumista. Apua ja neuvoja kannattaa pyytää mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta vältyttäisiin suuremmilta ongelmilta.

Kuopion asumisneuvonta on tarkoitettu kaikille Kuopiossa asuville. Ongelmiin voit kysyä apua, asuitpa sitten vuokralla, omistusasunnossa tai muussa asumismuodossa. Apua voit saada puhelimitse tai voimme tavata asumisneuvonnan toimistolla tai kotonasi.

Asumisneuvontapalvelua saa Kuopion Setlementti Puijolasta

Kuopion kaupunki ja Kuopion Setlementti Puijola ry ovat tehneet yhteistyösopimuksen Kuopion asumisneuvontapalvelusta vuodelle 2024. Kuopion asumisneuvonta sisältää matalan kynnyksen asumis- ja talousneuvontaa asukkaille, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) rahoittaman hankkeen kautta. ARA:n lisäksi palvelua rahoittavat Kuopion kaupungin Asuminen ja palveluverkosto -yksikkö sekä Niiralan Kulma Oy. Palvelun tarjoaa Kuopion Setlementti Puijola ry edellisvuosien tapaan.

Kuopion asumisneuvonnan ensisijaiset tavoitteet:

  • turvata asumisen jatkuminen
  • ennaltaehkäistä ja vähentää asunnottomuutta
  • vähentää asumisen kriisiytymistä, vuokravelkojen syntymistä, häätöjä sekä vuokrasuhteiden purkautumisia
  • tukea ja neuvoa kotitalouksia talouden- ja elämänhallinnassa sekä asumisen vakauttamisessa pysyvämmin

Muita asumisneuvontaa tarjoavia tahoja:

TTY Asunnot Oy:n asumisneuvonta tarjoaa myös apua asumisen ongelmissa omille vuokralaisilleen. TTY Asunnot Oy:n asumisneuvonnan rahoituksesta suuri osa tulee myös ARA:lta.

Kuopion seudun Nuorisoasunnot ry tarjoaa kuopiolaisille erityistä tukea tarvitseville nuorille (18-29-vuotta) avointa asumisneuvontaa ja asumisohjausta. Myös nuorten omaiset ja läheiset voivat hyödyntää tarvittaessa avointa neuvontapalvelua. Palveluun ohjaudutaan Ohjaamo Kuopion kautta.

Kuopion Setlementti Puijola ry

Setlementti Puijola ry, Pyörönkaari 26, 70820 Kuopio.

Kuopion kaupunki

Asuminen ja palveluverkosto

Katri Hiltunen

kehittämispäällikkö