Asumisneuvonta

Asumisessa voi tulla eteen yllättäviä haasteita ja ongelmatilanteita, joihin on saatavissa tukea ja apua. Onko sinulla vaikeuksia hoitaa vuokranmaksua tai muita asumisen taloudellisia velvoitteita? Onko sinulla haasteita huolehtia kodistasi tai tarvitsetko apua uuden vuokra-asunnon etsimisessä? Asumisneuvonta etsii ratkaisuja tilanteeseen yhdessä asiakkaan kanssa. Apua voi saada myös talouteen liittyviin ongelmiin, jotka heijastuvat asumiseen tai vaikeuttavat asumista. Apua ja neuvoja kannattaa pyytää mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta vältyttäisiin suuremmilta ongelmilta.

Kuopion asumisneuvonta on tarkoitettu kaikille Kuopiossa asuville. Ongelmiin voit kysyä apua, asuitpa sitten vuokralla, omistusasunnossa tai muussa asumismuodossa. Apua voit saada puhelimitse tai asiakas voidaan tavata asumisneuvonnan toimistolla tai asiakkaan kotona.

Asumisneuvontapalvelua saa Kuopion Setlementti Puijolasta


Kuopion kaupunki ja Kuopion Setlementti Puijola ry ovat tehneet yhteistyösopimuksen Kuopion asumisneuvontapalvelusta vuodelle 2022. Kuopion asumisneuvonta sisältää matalan kynnyksen asumis- ja talousneuvontaa asukkaille, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) rahoittaman hankkeen kautta. ARAn lisäksi asumisneuvontapalvelua rahoittavat Kuopion kaupungin asuntotoimi, sosiaalitoimi sekä Niiralan Kulma Oy. Palvelun tarjoaa Kuopion Setlementti Puijola ry edellisvuosien tapaan.

Kuopion asumisneuvonnan ensisijaiset tavoitteet

  • asumisen jatkumisen turvaaminen
  • asunnottomuuden ennaltaehkäiseminen ja vähentäminen
  • vähentää asumisen kriisiytymistä, vuokravelkojen syntymistä, häätöjä sekä vuokrasuhteiden purkautumisia
  • tukea ja neuvoa kotitalouksia talouden- ja elämänhallinnassa sekä asumisen vakauttamisessa pysyvämmin

Asumiseen on saatavilla neuvoja myös muualta

Niiralan Kulma Oy:n asumisneuvonta tarjoaa omille asukkailleen ohjausta ja neuvontaa asumisen ongelmatilanteissa.

Kuopion seudun Nuorisoasunnot ry tarjoaa kaikille kuopiolaisille erityistä tukea tarvitseville nuorille (18-29-vuotta) avointa asumisneuvontaa ja asumisohjausta. Myös nuorten omaiset ja läheiset voivat hyödyntää tarvittaessa avointa neuvontapalvelua. Palveluun ohjaudutaan Ohjaamo Kuopion kautta.

Työterapinen yhdistys ry:n asumisneuvonta tarjoaa apua asumisen ongelmissa omille vuokralaisilleen. Lisäksi asumisneuvonta auttaa ja ohjaa Kuopiolaisia asunnottomia asunnon ja asumisentuen saamisessa.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Asumisneuvonta
Setlementti Puijola ry
Puijonkatu 45
Arkisin 8.30-15.30
(Huom! Asumisneuvonta on kiinni ajalla 11.7.-22.7.2022)

Asumisneuvojat
Elisa Hämäläinen
050 339 4295

Marjut Rantala
050 352 0886
asumisneuvonta(at)puijola.net

Kuopion kaupungin asuntotoimi
Katri Hiltunen
Asuntotoimenjohtaja
044 718 5050
katri.hiltunen(at)kuopio.fi
 

Esitteitä Esitteitä