Taakkapyörälainaamo


Kuopion kaupunki lainaa asukkaille maksutta käyttöön sähköistä taakkapyörää. Lainaamo on aloittanut toimintansa 6.7.2020. Pyörän lainaaminen on kokeiluluontoista, ja pyörää lainataan enintään kolmeksi päiväksi kerrallaan.

Taakkapyörälainaamo toimii valtuustotalossa sijaitsevan Kaupunkiympäristön asiakaspalvelun kautta.

Taakkapyörälainaamo on osa yhteiskäyttö-kokeiluhanketta, jossa olivat mukana Kuopion kaupungin lisäksi Traficom, Sitowise Oy ja PlanBil.
 

Ohjeet lainaajalle

  • Milloin haluaisit lainata pyörää?
    Soita etukäteen kaupunkiympäristön asiakaspalveluun ja varmista, onko pyörä vapaana haluamasi ajankohtana. Pyörälle tehdään lainausvaraus nimelläsi. Pyörän lainausaika on 1–3 vrk, pyörä on mahdollista lainata myös viikonlopun yli.
  • Tutustu huolellisesti lainauksen pelisääntöihin ja pyörän käyttöohjeeseen (löytyvät Linkit-osiosta). Huomioithan, että pyörän lainaajan tulee olla täysi-ikäinen.
     
  • Pyörän lainaus ja nouto tapahtuvat kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta. Pyörän lainauspaperit täytetään samalla, kun tulet noutamaan pyörän, joten otathan mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Tulethan paikalle mielellään viimeistään 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa. Muista ottaa mukaan myös oma pyöräilykypärä!

  • Palauta pyörä mahdollisuuksien mukaan akku täyteen ladattuna, mielellään viimeistään 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Mukavia pyöräilyhetkiä!

Taakkapyörän ominaisuudet

Lainattava pyörä on laadukas sähköavusteinen Kona Electric Ute -merkkinen taakkapyörä.

Pyörässä on yhdeksän vaihdetta ja tehokkaat käsijarrut. Saat kuljetettua sillä hyvin tavaraa, sillä pyörästä löytyy niin jykevä tavarateline kuin kaksi tilavaa sivulaukkua. Sallittu maksimikuorma (ajajan lisäksi) on noin 25–30 kg.

Sähköavusteinen pyörä on polkupyörä, jota on kevyempi polkea kuin tavallista pyörää. Sähköpyörä ei ole mopo, sillä pyörän sähköavustus toimii vain poljettaessa ja moottori sammuu, kun pyörän vauhti ylittää 25 km/h. Yhdellä latauksella voi ajaa pyöräilijän painosta, lastin raskaudesta ja pyöräilyolosuhteista riippuen noin 30–60 kilometriä. Sähköpyörän akun voi irrottaa pyörästä ja ladata sisällä kännykän tapaan.

 

Lainaamon yhteystiedot Lainaamon yhteystiedot

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Valtuustotalo, Suokatu 42

0800 918 511 (ilmaislinja)
017 185 044
kaupunkiymparisto(at)kuopio.fi

Aukioloajat