Taakkapyörälainaamo


Kuopion kaupunki lainaa asukkaille maksutta käyttöön sähköistä taakkapyörää. Lainaamo aloittaa toimintansa 6.7.2020. Pyörän lainaaminen on kokeiluluontoista, ja pyörää lainataan enintään kolmeksi päiväksi kerrallaan.

Taakkapyörälainaamo toimii valtuustotalossa sijaitsevan Kaupunkiympäristön asiakaspalvelun kautta.

Taakkapyörälainaamo on osa yhteiskäyttö-kokeiluhanketta, jossa ovat mukana Kuopion kaupungin lisäksi Traficom, Sitowise Oy ja PlanBil.

Linkki varausjärjestelmään: https://app.planbil.com

Ohjeet lainaajalle

  • Milloin haluaisit lainata pyörää? Voit tarkastella vapaita aikoja sähköisen varausjärjestelmän kautta (linkki sivun oikeassa laidassa), pyörän lainausaika on 1-3 vrk.
  • Varaa pyörä sähköisen varausjärjestelmän kautta. Sinun tulee varausta tehdessäsi tunnistautua ja antaa luottokorttitiedot panttimaksua varten (60 e, palautetaan kun palautat pyörän takaisin kaikkine varusteineen).
  • Tutustu huolellisesti lainauksen pelisääntöihin ja pyörän käyttöohjeeseen (löytyvät Linkit-osiosta). Huomioithan, että pyörän lainaajan tulee olla täysi-ikäinen.
  • Nouda pyörä Kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta (valtuustotalo), mielellään viimeistään 30 min. ennen sulkemisaikaa. Muista ottaa mukaan kuvallinen henkilötodistus ja pyöräilykypärä pyörää noutaessasi! Palauta pyörä mahdollisuuksien mukaan akku täyteen ladattuna.

Mukavia pyöräilyhetkiä!

Taakkapyörän ominaisuudet


Lainattava pyörä on laadukas sähköavusteinen Kona Electric Ute -merkkinen taakkapyörä.

Pyörässä on yhdeksän vaihdetta ja tehokkaat käsijarrut. Saat kuljetettua sillä hyvin tavaraa, sillä pyörästä löytyy niin jykevä tavarateline kuin kaksi tilavaa sivulaukkua. Sallittu maksimikuorma (ajajan lisäksi) on noin 25-30 kg.

Sähköavusteinen pyörä on polkupyörä, jota on kevyempi polkea kuin tavallista pyörää. Sähköpyörä ei ole mopo, sillä pyörän sähköavustus toimii vain poljettaessa ja moottori sammuu, kun pyörän vauhti ylittää 25 km/h. Yhdellä latauksella voi ajaa pyöräilijän painosta, lastin raskaudesta ja pyöräilyolosuhteista riippuen noin 30–60 kilometriä. Sähköpyörän akun voi irrottaa pyörästä ja ladata sisällä kännykän tapaan.

Lainaamon yhteystiedot Lainaamon yhteystiedot

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Suokatu 42

0800 918 511 (ilmaislinja) tai 017 185 044
kaupunkiymparisto(at)kuopio.fi

Aukioloajat
Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu