Hankkeet ja kampanjat
 

Lomautettu - kartoita osaamisesi!


Oletko lomautettu kuopiolainen?  Haluatko kartoittaa oman osaamisesi ja selvittää missä työpaikat ovat? 

Kuopion työllisyyspalvelu jakaa maksutta kuopiolaisille lomautetuille ForeAmmatti-tunnuksen.

ForeAmmattia käyttäen pystyy itsenäisesti:

1. kartoittamaan osaamisensa
2. tekemään itsearvion työ- ja toimintakyvystään
3. muodostamaan käsityksen henkilökohtaisesta työmarkkinatilanteesta nykyhetken ja tulevaisuuden osalta.

ForeAmmattia käyttäen pystyy lisäksi arvioimaan pitäisikö omaa osaamista päivittää. Koulutuksiin hakeutuminen ja oman työnhaun suuntaaminen on helpompaa, kun pohjatiedot ovat kunnossa. ForeAmmatin kautta voi myös hakea palveluja avukseen oman tulevaisuutensa rakentamiseksi. Esite (pdf)

Tilaa maksuttomat Foreammattitunnukset täältä (e-lomake)

 

Nuorten työpolku -hanke


Nuorten työpolku -hankkeen (ESR) tavoitteenaon ehkäistä nuorten työttömyyttä ja katkaista jo syntyneet työttömyysjaksot mahdollisimman nopeasti. Hanke toimii ajalla 1.2.2020 - 31.1.2023. Lue lisää hankkeen esitteestä (PDF).

 

Työllisyyden palvelutori -hanke


Työllisyyden palvelutori -hankkeella kootaan työllisyyden edistämiseen liittyvät ohjaus- ja neuvontapalvelut helposti tavoitettavaksi kokonaisuudeksi yhdelle luukulle. Palvelutori on nähtävä ennen kaikkea Kuopion kaupungin koordinoimana integraatioalustana, jossa eri toimijat yhdessä järjestävät tarvittavat palvelut asiakaslähtöisesti. Palvelutorille kootaan nuorten ohjaamo -palvelut, aikuisten ohjaus- ja neuvontapalvelut sekä osa muuttajapalveluista. Hanke toimii ajalla 1.5.2020 - 30.4.2023. Lue lisää hankkeesta nettisivuilta www.kuopio.fi/navigaattori.

 

Kesätyöseteli 2022

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu tarjoaa kesätyösetelin kaikille Kuopion 9. luokkalaisille nuorille nyt viidettä kertaa. Seteliä on jaettu vuodesta 2018 alkaen. Seteli on 300 euron arvoinen ja tarkoitettu työnantajalle joka palkkaa setelin saaneen nuoren kesätöihin kesäkauden aikana 1.5.- 31.8.2022. Palkan on oltava 2 viikon tai 10 työpäivän ajalta vähintään 450€. Kesätyöpaikka voi sijaita myös muualla kuin Kuopiossa. Kesätyöseteli jaetaan kaikille kuopiolaisille 9. luokkalaisille oman oppilaitoksen kautta.

Avoimia kesätyömahdollisuuksia löytyy esim. Duunitorin YSIT-Töihin kampanjasivustolla tai Kesäduuni 2022-sivustolta. Nuoret voivat luonnollisesti hyödyntää työnhaussa myös omia kontaktejaan.

Kiitos kaikille kesätyösetelin hakijoille. Kaikki kesätyöseteliä hakeneet saavat tänä vuonna setelin. Seteleiden postitus alkaa viikolla 12.