Ajankohtaista Ajankohtaista

Portaali-teos valoksi tunneliin

Keväällä järjestetyn Valoa tunneliin -valaistuskilpailun tarkoituksena oli löytää kevyen liikenteen alikulkutunneliin valoteos, joka yhdistää Kuopion keskustaa ja Savilahden kaupunginosaa toisiinsa. Toteutettavuustarkastelun ja jatkokehittelyn jälkeen raati on valinnut toteutettavaksi Portaalin.
Lue lisääTietojaPortaali-teos valoksi tunneliin »

Niiralankadun uudistus jatkuu välillä Suokatu - Viestikatu

Kaupunkitasoisesti on hyväksytty tavoite, jossa Savilahti - keskusta -välille muodostetaan hyvät liikenneyhteydet, jotka edistävät jalankulku-, pyöräily- ja joukkoliikennettä. Savilahdesta keskustaan suuntautuva keskeinen ja suorin reitti kulkee pitkin Niiralankatua ja Tulliportinkatua.
Lue lisääTietojaNiiralankadun uudistus jatkuu välillä Suokatu - Viestikatu »

Purkutöitä Kiirunanpolulla ja Hermanninaukiolla

Kiirunanpolun puiston näkötorni, patio ja muut rakenteet puretaan, koska niiden on todettu olevan huonokuntoisia ja turvallisuudelle vaarallisia. Lisäksi puretaan Hermanninaukion huonokuntoinen pergola. Työt pyritään tekemään viikolla 37 – 38.
Lue lisääTietojaPurkutöitä Kiirunanpolulla ja Hermanninaukiolla »

Suomen parhaista puistoista kolme löytyy Kuopiosta

100 puistoa -kampanja haastoi suomalaiset tarkkailemaan viherympäristöään ja kertomaan, mistä löytyvät Suomen parhaat puistot. Kampanjan tarkoituksena on ollut tuoda esille suomalaisille tärkeitä puistoja ja puistokulttuuria itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi. Ehdotuksista koottiin sadan parhaan puiston lista, joka on nyt julkaistu. Palkinnot menivät Lapualle, Helsinkiin ja Kotkaan.
Lue lisääTietojaSuomen parhaista puistoista kolme löytyy Kuopiosta »