Rakentamisen verkkoasiointi

 

Alueellisen rakennusvalvonnan kuulutukset löytyvät täältä


Pääosan rakentamiseen liittyvistä luvista myöntää rakennusvalvonta. Kuopiossa on käytössä sähköinen asiointipalvelu Lupapiste, jonka kautta voit hakea rakentamiseen liittyviä lupia. Lupapisteen kautta voi hakea myös ympäristönsuojeluviranomaisen ympäristölupia. Lupapiste on lisäksi hyvä kanava neuvojen kysymiseen ja rakennushankkeen ennakkovalmisteluun.

Lähtötietoja rakennushankkeeseen saat karttapalvelu.kuopio.fi -palvelusta. Karttapalvelusta löydät lisäksi Kuopion kartat, rakentamista ohjaavat kaavat ja kaavamääräykset, rakentamistapaohjeet, kiinteistöjen rajat ja kiinteistötunnukset.

Kaikki rakennusvalvonnan lomakkeet on saatavilla webbisivuiltamme, josta voit tulostaa ne hakemuksesi liitteeksi. Käytössäsi on myös sähköisiä lomakkeita. Sähköisten lomakkeiden linkit on koottu tälle sivulle.

Lupapiste.fi


Lupapiste on valtakunnallinen rakentamisen lupakäsittelyä helpottava sähköinen palvelu. Lupapisteen kautta voit hakea kaikkia rakennusvalvonnan toimivallassa olevia lupia lukuunottamatta toimenpide- ja purkamisilmoituksia. Ilmoituksia ei voi jättää sähköisesti. Voit myös kysyä rakennusvalvonnalta neuvoa ja alustavaa mielipidettä Lupapisteessä.

Lupapisteen kautta haetuissa luvissa pätevät samat vaatimukset kuin paperisissakin luvissa. Hankkeelle tarvitaan pätevä suunnittelija ja selkeät suunnitelmat. Muiden asiakirjojen osalta vaatimukset ovat jokseenkin samat kuin paperiluvalla. Sähköisillä lupahakemuksilla on samat käsittelyajankohdat kuin paperisillakin. Jätettyäsi hakemuksen torstaina saadaan se käsittelyyn seuraavan viikon maanantaille tai tiistaille. Mahdollisten puutteiden päivitys voidaan tehdä loppuviikosta, ja täydennysten jälkeen lupaa käsitellään jälleen seuraavalla viikolla.

Lupapisteen käyttäjätuki


Lupapisteen käyttöön liittyvät usein kysytyt kysymykset löytyvät täältä: https://www.lupapiste.fi/usein-kysytyt-kysymykset

Lupapistettä kehitetään aktiivisesti ja tiedotteet viimeisimmistä uudistuksista löytyvät täältä : https://www.lupapiste.fi/tiedotteet

Lupapisteen käyttöön liittyvissä ongelmissa pyydämme ottamaan yhteyttä Lupapisteen tukeen :

Lähetä tukipyyntö
tuki(at)lupapiste.fi

Lupahakemukseen liittyvät kysymykset voit esittää Lupapisteen kautta. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä suoraan alueesi lupaviranomaiseen.

Annamme mielellämme ammattisuunnittelijoille opastusta Lupapisteen käyttöön. Opastus voidaan pitää suunnittelijan työympäristössä ja läpi käydään keskeisimmät tekijät, joita lupapisteen kautta tehdyssä lupakäsittelyssä tulee eteen. Ota yhteyttä : rakennusvalvonta(at)kuopio.fi, 017 185 174

Arska-myyntipalvelu


Arska-myyntipalvelun kautta voit ostaa mm. rakennuslupapiirustuksia ja dokumentteja niiltä osin kun aineistoa on digitoitu. Rakennuslupapiirustukset on digitoitu vuodesta 2015 lähtien. Lisäksi aineistoa on saatavilla mm. Vehmersalmen kunnan aikaisista rakennusluvista ja keskeiseltä kaupunkialueelta. Dokumentit ovat saatavissa pdf/a formaatissa.

Jos halutun kohteen aineistoja ei löydy myyntipalvelusta, voi järjestelmän kautta tehdä niistä aineistopyynnön. Aineisto digitoidaan suoraan Arska-myyntipalveluun ja asiakkaalle ilmoitetaan milloin aineisto on ostettavissa.

Vanhoja rakennuslupapiirustuksia on mahdollista saada nähtäväksi rakennusvalvonnan arkistosta. Lisäksi voit tilata maksullisia kopioita piirustuksista.

 

Rakennusvalvonnan linkit Rakennusvalvonnan linkit

e-lomakkeet e-lomakkeet

Kartta-aineistot Kartta-aineistot