Luonnonkaunis Riistavesi


Riistavesi sijaitsee 37 km etäisyydellä kaupungin keskustasta itään hyvien liikenneyhteyksien varrella. Riistaveden keskus on Melalahti. Riistavedellä on noin 2 250 asukasta. Asuntokannasta valtaosa on omakotitaloja. Riistaveden Melalahdesta löytyy myös jonkin verran rivitaloja. Hyvät palvelut virikkeellisessä ympäristössä tarjoavat hienot puitteet elää, asua ja yrittää. Julkinen liikenne Kuopion keskustaan toimii hyvin Joensuun tien bussivuorojen ansiosta.

Riistaveden alueesta on vettä noin kolmasosa ja rantaviivaa yhteensä hieman yli 600 km. Puhdas ja vesistöinen luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet kalastukseen, marjastukseen, sienestykseen, retkeilyyn ja muuhun virkistyskäyttöön. Vapaa-ajan asuntoja on lähes 900.

Riistaveden Melalahdessa on pankki, asiamiesposti, apteekki, kaksi päivittäistavarakauppaa, parturikampaamoja, ravintola, huoltoasema ja taksiasema.

Melalahdessa on Riistaveden koulu (luokka-asteet 7-9), Melalahden ja Vehkalammin koulut (luokka-asteet 1-6), esiopetusta Melalahden ja Vehkalammin alakouluilla, Melalahden päiväkoti, äitiys- ja lastenneuvola, nuorisotila Kormu ja kirjasto. Kansalaisopisto järjestää monipuolista kurssitarjontaa Riistavedellä.

Urheiluseurat  ja Riistaveden Marttayhdistys ry tarjoavat monipuolista liikuntaa ja toimintaa. Alueelta löytyy kuntosali, hiihtolatu, pururata, moottorikelkkareitistö ja veneilymahdollisuudet. Riistaveden yhdistystoiminta on vilkasta.

Riistaveden palvelut, tapahtumat ja yhdistykset www.riistavesi.fi

 

Riistaveden palveluopas

 

Oppaaseen on koottu tietopaketti Riistaveden palveluista ja yrityksistä.

Riistaveden palveluopas (pdf)