Luonnonkaunis Riistavesi


Riistavesi sijaitsee 37 km etäisyydellä kaupungin keskustasta itään hyvien liikenneyhteyksien varrella. Riistaveden keskus on Melalahti. Riistavedellä on noin 2 250 asukasta. Hyvät palvelut virikkeellisessä ympäristössä tarjoavat hienot puitteet elää, asua ja yrittää.

Riistaveden alueesta on vettä noin kolmasosa ja rantaviivaa yhteensä hieman yli 600 km. Puhdas ja vesistöinen luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet kalastukseen, marjastukseen, sienestykseen, retkeilyyn ja muuhun virkistyskäyttöön. Vapaa-ajan asuntoja on lähes 900.

Liikenneyhteydet


Julkinen liikenne Kuopion keskustaan toimii hyvin Joensuun tien bussivuorojen ansiosta. Koko 9-tie on valaistu Kuopiosta Riistavedelle ja syksyllä 2018 otettiin käyttöön uusi upea Jännevirran silta.

Melalahdessa on Riistaveden koulu (luokka-asteet 7-9), Melalahden ja Vehkalammin koulut (luokka-asteet 1-6), esiopetusta Melalahden ja Vehkalammin alakouluilla, Melalahden päiväkoti, äitiys- ja lastenneuvola, nuorisotila Kormu ja kirjasto. Kansalaisopisto järjestää monipuolista kurssitarjontaa Riistavedellä.

Riistaveden Melalahdessa on mm. pankki, asiamiesposti, apteekki, kaksi päivittäistavarakauppaa, parturikampaamoja, kukkakauppa, ravintola, huoltoasema ja taksiasema.

Urheiluseurat ja Riistaveden Marttayhdistys ry tarjoavat monipuolista liikuntaa ja toimintaa. Alueelta löytyy kuntosali, hiihtolatu, pururata, moottorikelkkareitistö ja veneilymahdollisuudet. Riistaveden yhdistystoiminta on vilkasta.

Asuntokannasta valtaosa on omakotitaloja. Riistaveden Melalahdesta löytyy myös jonkin verran rivitaloja. Haettavana olevat tontit.

Alueella toimivia yhdistyksiä


Riistaveden palvelut, tapahtumat ja yhdistykset löydät Riistaveden kyläyhdistyksen verkkosivuilta, riistaveden.kylayhdistys(at)outlook.com

Riistaveden palveluhakemisto Riistaveden palveluhakemisto

Riistaveden kyläyhdistyksen verkkosivuilta löydät hakemiston Riistaveden palveluista ja yrityksistä.