Saarijärvi-Tiihotar


Saarijärven asuntoalue jakaantuu pääosin 1960-luvulla rakennettuun Tiihottaren alueeseen sekä 1970-luvulla rakennettuun Saarijärveen. Tiihotar on aivan Männistön naapurina ja Saarijärvi sijaitsee pohjoisempana lähellä Rahusenkangasta. Lähes kaikki alueen asunnot ovat kerrostaloissa. Saarijärvi on sopivan kävely- ja pyöräilyetäisyyden, noin 2−3 kilometrin päässä keskustasta. Asukkaita Saarijärvellä on noin 3800. Alueen taloudet ovat kooltaan melko pieniä yhden tai kahden hengen talouksia.

Alueella on oma alakoulu, kauppoja, kioski ja päiväkoteja, joten peruspalvelut lapsiperheille ovat kunnossa. Kalevalan koulun Pohjantien yksikkö on alakoulu, jonka painopisteenä ovat musiikki ja tanssi sekä saksan kieli. Lisäksi koulu toimii erityisopetuksen yksikkönä.

Läheinen Männistön ostoskeskus tarjoaa kaupan, ravintoloiden sekä pankin ja kioski-postipisteen palvelut. Männistön puolella toimii lisäksi nuorisotalo, seniorikampus ja alueelta löytyy myös arkkitehti Juha Leiviskän suunnittelema kirkko.

Saarijärveltä kulkee keskustaan säännölliset linja-autovuorot, joten keskustan palvelut ovat helposti saavutettavissa. Kelloniemessä sijaitseva Likolahden työpaikka-alue tarjoaa osalle asukkaista lyhyen työmatkan.

Saarijärvellä on hyvät liikuntamahdollisuudet. Alueelta löytyy pururata, valaistu latuyhteys sekä urheilukenttä, jossa voi kesäisin pelata tennistä ja talvisin luistella. Saarijärveltä ei myöskään ole kovin pitkä matka Puijon pohjoisrinteille, josta avautuvat erinomaiset lenkkeilyverkostot, valaistut hiihtoreitit talvisin sekä mahdollisuus mm. frisbeegolfin peluuseen.