Asuminen


Kuopiosta löytyy asumisen alueita jokaiseen makuun. Minne tahansa kotisi teetkin, luonnonrauha ja kaupungin vilinä yhdistyvät Kuopiossa sopusointuiseksi kokonaisuudeksi – lisämausteet voit valita itse. Kuopion keskeisiä asuntoalueita esitellään tarkemmin uusilla Asumisen Kuopio -sivuilla.

Kuopio.fi-verkkosivuilta taas löydät tietoa eri asumismuodoista - kuten asumisoikeusasunnoista, opiskelija- ja nuorisoasunnoista sekä vuokra-asumisesta - sekä asumiseen liittyvistä avustuksista ja lainoista. Asumisen ongelmatilanteisiin saat apua ja neuvoja Asumisen haasteet -osiosta.

Tuoreimmat uutiset

Uudenlainen asuin- ja palvelukortteli rakentumassa Kuopioon - Kotikatu365 Hatsalan palvelutilakokonaisuus valmiina

Ensimmäiset rakennukset ovat valmistuneet Kuopion Kuntolaaksoon rakennettavaan uuteen Kotikatu365-asuin- ja palvelukortteliin. Nyt valmistuneessa palvelutilakokonaisuudessa aloittaa lokakuussa...
Lue lisääTietojaUudenlainen asuin- ja palvelukortteli rakentumassa Kuopioon - Kotikatu365 Hatsalan palvelutilakokonaisuus valmiina »

Tonttihinta-asiassa halutaan KHO:n ennakkopäätös

Kuopion kaupungilla on ollut käynnissä asuntotonttien luovutushintojen päivitys vajaan kahden vuoden ajan. Hintojen päivityksen perusteena oli se, että hinnat olivat jääneet jälkeen yleisestä...
Lue lisääTietojaTonttihinta-asiassa halutaan KHO:n ennakkopäätös »

Metsänhoitoa valmisteleva kuuleminen Neulaniemen alueella

Neulaniemen metsänhoitosuunnitelman lähtökohtana on Kuopion kaupungin strategisen metsäsuunnitelman periaatteet (21.2.2022). Suunnitelman toimenpide-ehdotukset on laadittu lohkoittain metsävaratietojen, yleiskaavan kasvillisuuskartoituksen ja maastokatselmuksen pohjalta.
Lue lisääTietojaMetsänhoitoa valmisteleva kuuleminen Neulaniemen alueella »

Ohjeita Ukrainasta saapuville - Tervetuloa Kuopioon!

Kuopioon on saapunut viime kuukausien aikana useita satoja sotaa paenneita ukrainalaisia. Ukrainalaisia auttavat viranomaiset, järjestöt ja vapaaehtoiset. Rekisteröinti poliisilaitoksella on ensimmäinen askel palveluiden pariin. Lue tästä jutusta lisää ohjeita Ukrainasta Kuopioon saapuville.
Lue lisääTietojaOhjeita Ukrainasta saapuville - Tervetuloa Kuopioon! »

Vesi-, energia- ja jätehuolto Vesi-, energia- ja jätehuolto

Vesi-, energia- ja jätehuolto
 

Hyvän asumisen Kuopio Instagramissa Hyvän asumisen Kuopio Instagramissa

Lisätietoa Hyvän asumisen Kuopiosta instagramissa.