Ympäristönsuojelupalvelut Facebookissa Ympäristönsuojelupalvelut Facebookissa

 

Linkki Materiaalit kiertoon -sivustolle
 

Julkaisut Julkaisut

Ympäristökertomus 2019 (pdf)
Ympäristökertomus 2018 (pdf)
Ympäristökatsaus (pdf)

Ajankohtaista Ajankohtaista

Jätevesivuoto Vaajasalossa - järviveden käyttöä talousvetenä vältettävä!

Vaajasalossa on tapahtunut Karttulan vesiosuuskunnan jätevesiputkesta jätevesivuoto, jonka seurauksena arviolta noin 30 kuutiota jätevettä on päässyt Vaajasalon lossin ja Neuronin väliin. Jätevesivuoto on saatu tukittua, eikä jätevettä pääse enää vesistöön. Lähialueen asukkaita kehotetaan kuitenkin välttämään juoma- ja pesuveden ottoa järvestä vuodon lähialueella. Myöskään lemmikkieläimiä ei kannata päästää vesistöön.
Lue lisääTietojaJätevesivuoto Vaajasalossa - järviveden käyttöä talousvetenä vältettävä! »

Viksu kuopiolainen -kokeilussa suosittiin suomalaista ja pienennettiin hiilijalanjälkeä

Viime syksynä joukko kuopiolaisia kotitalouksia osallistui Viksu kuopiolainen -kokeiluun, jonka tavoitteena oli pyörittää arkea pienemmällä hiili- ja materiaalijalanjäljellä. Osallistujat pyrkivät tavoitteeseen muun muassa suosimalla suomalaista järvikalaa ruokalautasillaan sekä ottamalla lyhyempiä suihkuja. Kuukauden kokeilujaksolle osallistuneiden 17 kotitalouden hiilijalanjäljet laskivat keskimäärin 9 %. Kokeilun loppuraportti on nyt julkaistu kokonaisuudessaan verkkosivuillamme. Kokeilu oli osa kansainvälistä Kestävien Elämäntapojen Kiihdyttämö –hanketta.
Lue lisääTietojaViksu kuopiolainen -kokeilussa suosittiin suomalaista ja pienennettiin hiilijalanjälkeä »

Kuopion ympäristökertomus 2019 julkaistu – tietoa ympäristön tilasta ja suojelusta

Kuopion ympäristökertomus 2019 on valmistunut ja luettavissa kaupungin verkkosivuilla. Ympäristökertomus sisältää tietoa Kuopion ympäristön tilasta ja ympäristönsuojeluun liittyvistä toimenpiteistä sekä vuonna 2019 Kuopiossa toteutetuista hankkeista. Ympäristökertomus lisää myös ymmärrystä ympäristöasioiden merkityksestä.
Lue lisääTietojaKuopion ympäristökertomus 2019 julkaistu – tietoa ympäristön tilasta ja suojelusta »

Kuopiossa otetaan koekäyttöön PlanBil - yhteiskäyttöautoja kaikkien saataville

PlanBil tarjoaa yhteiskäyttöautoja kuopiolaisille yhteistyössä Kuopion kaupungin, Traficomin ja Sitowise Oy:n kanssa. Autot ovat vapaasti kuopiolaisten käytettävissä maksua vastaan. Kokeilu kestää 6 kk, jonka jälkeen mietitään edellytykset palvelun jatkosta. Mistä tässä oikein on kyse?
Lue lisääTietojaKuopiossa otetaan koekäyttöön PlanBil - yhteiskäyttöautoja kaikkien saataville »