Ympäristönsuojelupalvelut Facebookissa Ympäristönsuojelupalvelut Facebookissa

 

Linkki Materiaalit kiertoon -sivustolle
 

Julkaisut Julkaisut

Ympäristökertomus 2018 (pdf)
Ympäristökatsaus (pdf)

Ajankohtaista Ajankohtaista

Maliset lähtivät Viksu kuopiolainen -kokeiluun pienentämään hiilijalanjälkeään ja oppimaan uutta

Viksu kuopiolainen -kokeiluun osallistuivat myös Pirjo ja Antti Malinen, jotka asuvat Saaristokaupungissa. Ilmoitus kokeilusta tuli vastaan ilmaisjakelulehdessä, ja molemmat kiinnostuivat välittömästi. Pariskuntaa kiinnosti selvittää, millainen heidän hiilijalanjälkensä on ja miten he voisivat sitä pienentää.
Lue lisääTietojaMaliset lähtivät Viksu kuopiolainen -kokeiluun pienentämään hiilijalanjälkeään ja oppimaan uutta »

Nimisuojattujen elintarvikkeiden nimeämisessä puutteita myös Kuopiossa

Kuopion ympäristöterveydenhuolto osallistui Ruokaviraston valtakunnalliseen nimisuojattujen elintarvikkeiden valvontahankkeeseen vuoden 2018 aikana. Niin valtakunnallisesti, kuin myös Kuopiossa, hankkeessa paljastui puutteita nimisuojattujen elintarvikkeiden nimeämisessä. Esimerkiksi fetajuuston sekä karjalanpiirakan nimeämisessä puutteet olivat yleisiä.
Lue lisääTietojaNimisuojattujen elintarvikkeiden nimeämisessä puutteita myös Kuopiossa »

Pyöräile ja kävele kaupungin metsissä myös talvella

Talvipyöräily ja -kävely ovat mitä parhaimpia tapoja nauttia metsässä liikkumisesta. Kuopiossa talvipyöräilemään ja kävelemään pääsee muun muassa Puijolle, Tahkolle ja Kurkimäkeen. Usein reittien varrella on myös nuotiopaikka, missä voit nauttia eväitä nuotion ääressä. Tällaisia ovat esimerkiksi Pui-jonnokan laavu Puijolla ja ”kelokylä” Kurkimäessä.
Lue lisääTietojaPyöräile ja kävele kaupungin metsissä myös talvella »

Metsiä harvennetaan Litmasella ja Pirtissä viikolta 49 alkaen

Kuopion kaupunki harventaa puistometsiä kuluvan talven aikana Litmasen ja Pirtin alueilla. Puistometsien hoito perustuu alueen asukkaille järjestetyn asukaskyselyn pohjalta tehtyyn metsien hoitosuunnitelmaan. Hakkuiden keskeisimpänä tavoitteena on parantaa alueen viihtyisyyttä ja lisätä turvallisuutta. Harvennukset pyritään saaman valmiiksi vappuun mennessä.
Lue lisääTietojaMetsiä harvennetaan Litmasella ja Pirtissä viikolta 49 alkaen »