Ammattikorkeakoulun opiskeluterveydenhuolto


Opiskeluterveydenhuollon palveluihin on oikeus kaikilla, jotka opiskelevat päätoimisesti vähintään kahden kuukauden ajan ja jotka ovat oikeutettuna opintotukeen.

Kuopion kaupungin järjestämät opiskeluterveydenhuollon palvelut toimivat osoitteessa Tulliportinkatu 15, I, 4 krs (käynti Maaherrankadun puolelta).

Katso Savonia AMK:n opiskelijaterveydenhuollon esittelyvideo

Ajankohtaista

 

Tärkeää tietoa koronaviruksesta Kuopion kaupungin sivuilta tästä linkistä

TIEDOTE  SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELUTERVEYDENHUOLLOSTA

Ilman ajanvarausta vastaanotto on suljettu toistaiseksi.

Puhelinaika opiskeluterveydenhuoltoon ma- to klo 8-10.30 ja 12-13.00, pe klo 8-10.30 (puhelinnumerot 044 7186570 ja 044 7186239)

Aikaisemmin varatut vastaanottoajat pidetään voimassa, mutta uusia kiireettömiä vastaanottoaikoja ei varata (terveystarkastukset). Mielialaan, jaksamiseen, hyvinvointiin ja opiskelukykyyn liittyvät vastaanottoajat pidetään voimassa ja uusia aikoja voi varata.

Kutsuntatarkastuksiin, ehkäisykäynteihin sekä rokotuksiin aikoja voi varata.

Lieväoireiset flunssat sairastetaan kotona, lisäksi yksi oireeton päivä. Mikäli flunssaoireet vaativat arviointia tai hoitoa, otetaan yhteys puhelimitse opiskeluterveydenhuollon puhelinajalla. Puhelinajan jälkeen omaan terveyskeskustiimiin ja klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin yhteys puhelinnumeroon 116 117. https://www.kuopio.fi/fi/kiireellinen-hoito-ja-paivystys

Mikäli kuulut riskiryhmään, vaikeampien flunssaoireiden yhteydessä, ota herkemmin yhteyttä.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19/vakavan-koronavirustaudin-riskiryhmat

Mihinkään vastaanottotilanteeseen ei saa tulla nuhaisena. Mikäli sinulla on nuhaa tai muita flunssan oireita, vastaanotto täytyy perua puhelinsoitolla. Vastaanotolle voit tulla vasta, kun on ollut yksi oireeton päivä.

Rokotukset    

Opiskeluterveydenhuollon rokotusvastaanotto on peruttu. Rokotuksiin varaa aika puhelimitse opiskeluterveydenhuollon puhelintunnilla.

Thl:n ohjeen mukaisesti annetaan 25-vuotiaille dtap-rokotetehoste (hinkuyskä-,jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokote). Lisätietoa kaikille ikäryhmille muuttuneesta  dT-rokotusaikataulusta saatavissa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.

Kausi-influenssarokotukset ja ohjatussa harjoittelussa tartuntatautivaaraan joutuvien opiskelijoiden hepatiitti-B rokotukset opiskeluterveydenhuollossa 2019 -2020
Rokotusajankohdat näet tästä linkistä.

Tietoa influenssasta verkossa

Ilmainen raskauden ehkäisy kaikille alle 25-vuotiaille kuopiolaisille


Kuopion kaupunki tarjoaa ilmaisen raskauden ehkäisyn alle 25-vuotiaille kuopiolaisille. Valikoimaan kuuluvat osa yhdistelmä- ja minipillereistä, ehkäisyrengas, kondomit, kupari- ja hormonikierukat, sekä ehkäisyimplantti.
Voit varata ajan ehkäisyyn liittyvissä asioissa oman oppilaitoksen terveydenhoitajalta.

Sähköinen asiointi


Opiskeluterveydenhuoltoon saat yhteyden myös eTerveyspalvelun tai sähköisen asioinnin Sähäkän kautta. Palveluiden ohjeet ja linkit löytyvät oikean puoleiselta palstalta.
Pyydämme opiskelijoita huomioimaan, että sukupuolitautien kotitestausmahdollisuus  ei kuulu opiskeluterveydenhuollon  tarjoamiin sähköisen asioinnin palveluihin.

Sähköinen ajanvaraus suljettu toistaiseksi


Voit varata ajan opiskeluterveydenhoitajalle sähköisesti kirjoille ottamisen jälkeen terveystarkastukseen, ehkäisyn aloitukseen tai ehkäisyn seurantakäynnille, seksuaalineuvontaan sekä rokotuskäynnille. Ohjeet ja kirjautuminen sähköiseen ajanvaraukseen löytyvät eTerveyspalvelut sivuilta. Tarkistathan aina sähköisen ajanvarauksen yhteydessä, että puhelinnumerotietosi  ovat oikein.

Sähköisen asioinnin kautta varattua aikaa voi muuttaa tai peruuttaa internetin kautta 24 tuntia ennen varattua aikaa.

 

Savonia-ammattikorkeakoulun terveydenhoitajat 

osoitteessa: Tulliportinkatu 15, Rappu I, 4. kerros (kaynti Maaherrankadun puolelta)

Matkailu- ja ravitsemusala, tekniikka
terveydenhoitaja puh. 044 718 6239

Terveysala
terveydenhoitaja puh 044 718 6570

Liiketalous, Musiikki, tanssi, Muotoilu, Humanistinen amk
terveydenhoitaja puh 044 7186238
 
Pelastusopisto, päällystö
Terveydenhoitaja puh 044 718 6279 Kaartokatu 9, rakennus A1,ovi 2, 4 krs  sekä Hulkontie 83.


Terveydenhoitajan puhelintunnit  (puhelinnumerot yllä)
Ma-to klo 8-9 ja 12-13
Pe klo 8-9

Terveydenhoitajan vastaanotto ilman ajanvarausta  
arkisin ma-pe klo 7.45-10.30
kiireellisissä ja akuuteissa, saman päivän aikana hoidettavissa asioissa
Tulliportinkatu 15, rappu I, 4. krs.      

Terveydenhoitajan vastaanotot ajanvarauksella
Ajanvarauksella toimivia terveydenhoitajan vastaanottoja ovat mm. terveystarkastukset, raskauden ehkäisyn aloitukseen ja seurantaan sekä seksuaaliterveyteen liittyvät käynnit, MRSA -näytteet, opiskeluvaihtoon, terveydentilaan, mielenterveyteen, jaksamiseen tai opiskelukykyyn  liittyvät asiat.

Opiskeluterveydenhuollon lääkärin vastaanotto 


Opiskeluterveydenhuollon lääkärille voi varata ajan opiskeluterveydenhoitajalta.
Kuopiossa opiskelijoiden sairaanhoito hoidetaan pääsääntöisesti opiskeluterveydenhuollossa. Jos opiskeluterveydenhuollossa ei ole vapaita lääkärin aikoja, ohjataan opiskelija ensisijaisesti opiskelijan opiskelupaikkakunnan osoitteen mukaan terveyskeskuksen tiimilääkärin vastaanotolle ja toissijaisesti kaupungin akuuttivastaanotolle.
18 vuotta täyttäneiltä peritään lääkärin sairausvastaanoton käyntimaksu terveysasemilla ja opiskeluterveydenhuollossa (A 7§) 20,60 €. Käyntimaksu peritään kolmelta ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuodessa.

Peruuttamatta ja käyttämättä jäänyt lääkärin  sairausvastaanottokäynti 15 vuotta täyttäneiltä (A 25 §) 50,80 €

Terveystarkastukset


Ensimmäisen vuoden kaikki opiskelijat saavat  terveyskyselylomakkeet. Terveystarkastukseen voi itse varata ajan. Terveydenhoitaja tarjoaa myös  kohdennetusti terveystarkastusaikoja terveyskyselylomakkeiden pohjalta.

Tietoa muista Kuopion alueen terveyskeskuspalveluista saatavilla: www.kuopio.fi/terveyspalvelut.

Sähköinen asiointi Sähäkkä Sähköinen asiointi Sähäkkä

Savonian Kuopion yksikön opiskelijat voivat asioida terveydenhoitajan kanssa salatulla tietoturvasuojatulla sähköpostiyhteydellä.

Terveyskysely Terveyskysely

Tallenna lomake  koneellesi. Lähetä lomake liitteenä suojatulla sähköpostiyhteydellä.

Ohjeita opiskelijoille Ohjeita opiskelijoille

Opiskelijoiden muu terveydenhuolto Opiskelijoiden muu terveydenhuolto

Seksuaalineuvontaa opiskelijoille Seksuaalineuvontaa opiskelijoille