Karttula

Karttulan Kissakuusen koulukeskus valmistui syksyllä 2018.  Asukkaat toivoivat suunnitteluvaiheessa, että keskuksesta kehittyy kaikkien Karttulan asukkaiden avoin ja matalakynnyksinen kotipesä ”Karttulatalo”. Tavoitteen onnistumista selvitettiin verkkokyselyllä.

Kyselyn tuloksia puretaan ja mahdollisia ratkaisuja pohditaan yhdessä asukkaiden kanssa avoimessa työpajassa maanantaina 10.6.2019 klo 18 alkaen Kissakuusen koulukeskuksella. Työpajassa on mukana kaupungin virkamiehiä eri palvelualueilta sekä Karttulan pitäjäraatilaisia. >> Työpajaan voi ilmoittautua täältä: https://link.webropolsurveys.com/S/F16132847EC33110

---

Vehreä ja vireä maaseutukaupunginosa

Karttula on Kuopion läntisintä aluetta ja siellä on asukkaita noin 3 500. Keskus sijaitsee 45 km Kuopiosta. Asutus sijoittuu nauhamaisesti Sinisen tien varteen pääasiassa kolmeen taajamaan - Karttulan entiseen kuntakeskukseen, Syvänniemelle ja Pihkainmäkeen.

Nykyaika ja Kuopion teollinen historia kohtaavat Karttulassa. Herman Saastamoisen rullatehdas ja Sourun ruukki ovat osa Syvänniemen kylän historiaa.  Riuttalan talonpoikaismuseo on ainutlaatuinen kokonaisuus talonpoikaista menneisyyttä. Karttulan alue on rikas myös luonnonantimistaan - mesimarjaa, mahlaa, mansikkaa, mustaherukkaa ja vadelmaa tuotetaan suomalaisiin ruokapöytiin.

Liikenneyhteydet: Sinisen tien (511) linja-autoliikenne, rautatieasemat Kuopiossa (45 km) ja Suonenjoella (37 km), Kuopion lentoasema Rissalassa (60 km). Kuopion keskustaan on matkaa 45 km, Suonenjoelle 37 km ja Jyväskylään 130 km. Vesistöä pitkin pääsee aina Päijänteelle saakka. Satamat ovat kuntakeskuksessa ja Syvänniemellä.

Karttulan asiointipiste toimii osoitteessa Kissakuusentie 6. Sieltä saa tietoa kaupungin ja Kelan palveluista sekä voi maksaa kaupungille tulevat maksut. Palvelupisteessä sijaitsevat asukastupa Jussintupa, aikuissosiaalityön, lapsiperhepalveluiden ja koulukuraattorin palvelut sekä yritysasiamiehen ja maaseutuasiamiehen palvelut.

Kuntakeskuksesta löytyvät mm. asiamiesposti, Alko, päivittäistavarakauppa, rautakauppa, apteekki, ravintola, huoltoasema, tilitoimistot, kukkakauppa / hautauspalvelu, parturi-kampaamot, taksit, fysioterapia, erikoislääkäripalvelut, optikko, pitseria.

Karttulassa on monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Sisäliikuntatiloja (myös kaupungin ylläpitämä kuntosali) on koulukeskuksessa, ulkoliikuntapaikkoja ovat Karttulan urheilukenttä, Karttulanlahden urheilukenttä, jääkiekkokaukalo, frisbeegolf-rata, Pörönmäen valaistu kuntopolku / latureitti, laavu ja näkötorni. Uimaranta, tenniskenttä, venelaiturit ja matonpesupaikka ovat Karttulanlahdella. Ampumaseuralla on ampumarata.

Keskustaajama on rakennettu väljästi ja rakennuskanta on lähes pientaloja. Vapaita asuntotontteja on tarjolla sekä Karttulan kuntakeskuksessa että Syvänniemen ja Pihkainmäen asuntoalueilla. Vapaa-ajan asuntoja on yli 1 300 kpl. Haettavana olevat tontit.

Alueen yrityksiä ja työnantajia: Kuopiossa toimivat yritykset

Alueella toimivia yhdistyksiä:

Karttulan kirkonkylän kylätoimikunta

Airaksela (Facebook)

Karttulan Omakotiyhdistys

Syvänniemen kyläyhdistys

Pihkainmäen kyläyhdistys

 

Karttulan palveluopas Karttulan palveluopas

Palveluoppaaseen on koottu tietopaketti Karttulan palveluista ja yrityksistä.

Karttulan yritys- ja palveluopas (pdf)