Ajankohtaista Ajankohtaista

Kuvakukossa perjantaista alkaen uutuuksia Venäjältä ja USA:sta

Ensi perjantaista 23.2. alkaen Kuvakukossa näkee modernin yhdysvaltalaisen ja venäläisen elokuvan parhaimmistoa, kun Paul Thomas Andersonin uutuselokuva 'Phantom Threadin' lisäksi Kuvakukossa nähdään venäläisiä elokuvia Kino Helmikuu-minifestivaalin aikana. Kaikkiin Kino Helmikuun elokuviin on vapaa pääsy!
Lue lisääTietojaKuvakukossa perjantaista alkaen uutuuksia Venäjältä ja USA:sta »

Sirpa Kähkösen luento "Eräs nuori mies ja naismaalari" taidemuseossa to 1.3. klo 18

Luento käsittelee taidekauppias Gösta Stenmanin ja taiteilija Helene Schjerfbeckin välistä suhdetta. Kähkönen on yksi Suomen taiteen tarina -näyttelyn julkaisuun kirjoittaneista kirjailijoista. Kähkönen kuvaa tekstissään 50-vuotiaan taiteilijattaren ja nuoren taidekauppiaan ensitapaamista.
Lue lisääTietojaSirpa Kähkösen luento "Eräs nuori mies ja naismaalari" taidemuseossa to 1.3. klo 18 »

Neljä taidelaitosta Pohjois-Savosta pääsi mukaan Taidetestaajat-suurhankkeeseen lv. 2018-19

Kuopion kaupunginorkesteri, Kuopion taidemuseo, Lapinlahden taidemuseo Eemil ja Tanssiteatteri Minimi pääsivät mukaan Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin vuonna 2017 aloittamaan Taidetestaajat-hankkeeseen, jossa tarjotaan taidevierailuja kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille.
Lue lisääTietojaNeljä taidelaitosta Pohjois-Savosta pääsi mukaan Taidetestaajat-suurhankkeeseen lv. 2018-19 »

Jukka Parkkisen kirjailijavierailu Kuopion pääkirjastolla 26.2.

Kirjailija Jukka Parkkinen vierailee Kuopion pääkirjastolla kertomassa Aapelin elämästä ja tuotannosta. Parkkiselta on ilmestynyt Aapelin eli kuopiolaisen toimittajan ja kirjailijan Simo Puupposen elämäkerta Aapeli – Aika hyvä ihmiseksi.
Lue lisääTietojaJukka Parkkisen kirjailijavierailu Kuopion pääkirjastolla 26.2. »