Nilsiän musiikki- ja tanssileiri

Nilsiän 59. musiikki- ja tansileiri järjestetään 24.6.-30.6.2019. Ilmoittautumisaika on 15.3-15.5.2019.

58. Nilsiän musiikki- ja  tanssileiri vietettiin perinteisesti Nilsiän vehreissä maisemissa, musiikin ilosta nauttien. Leiri kokosi yhteen 131 musiikin ja tanssin opiskelijaa ja 28 ammattitaitoista opettajaa, muuta henkilöstöä unohtamatta. Leirillä opiskeltiin ahkerasti: leirillä kirjattiin 240 osallistumista yksittäiseen kurssiin. Leiriläisten lisäksi esiintyi svengaava Rita Linna ja Studio Orkesteri, sopraano Sanna Matinniemi säestäjänään Jenna Ristilä, sekä kansainvälinen huippuyhtye Mariana Zwarg Sexteto Universal. Leirin konsertteihin osallistui yli 800 kävijää.

Yleistä Nilsiän leiristä

Nilsiä sijaitsee Savon sydämessä, noin 55 km Kuopiosta koilliseen ja sinne on hyvät liikenneyhteydet. Leiriläiset voivat majoittua leirin välittömässä läheisyydessä sijaitsevissa majoitusrakennuksissa ja leirillä on ympärivuorokautinen valvonta. Myös Tahkon majoituspalvelut ovat lähellä ja yksi kurssi järjestetäänkin Tahko Spa:n tiloissa.

Leiri tarjoaa mahdollisuuden edistyä musiikkiharrastuksessa myös kesällä ja kokeilla vaikka jotain uutta instrumenttia. Leirin ammattitaitoiset opettajat ohjaavat opiskelijaa hänen lähtötasonsa huomioiden. Viikon aikana järjestetään myös useita konsertteja eri puolella Nilsiää. Leiri tarjoaa myös korkeatasoista konserttiohjelmaa ja musiikin iloa leiriläisille, alueen vakinaisille ja kesäasukkaille sekä matkailijoille.

Leirillä voi opiskella klassista ja pop-jazz-musiikkia, sekä tanssia hyvien opettajien johdolla. Henkilökohtaisten soitto- ja laulutuntien lisäksi voi soittaa orkesterissa tai bändissä; laulaa kuorossa, osallistua Musiikin Perusteet -kursseille tai muskaritoimintaan. Leirillä on lisäksi teemoiltaan vaihtuvia workshop-kursseja.

Leirin opetus järjestetään Nilsiän Yhtenäiskoulun ja Nilsiän lukion tiloissa, Nilsiän liikuntatalolla, Nilsiän Mantulla sekä Nilsiän virastotalolla. Yksi kurssi järjestetään Tahko Span kokoustiloissa. Leiriläiset majoittuvat ja ruokailevat Nilsiän Yhtenäiskoulun tiloissa. Aikuiset leiriläiset majoitetaan pääsääntöisesti Tähtiportti-oppilasasuntolaan. Lisää majoitusvaihtoehtoja löytyy tältä sivulta alas skrollatessa. Valikoimasta löytyy myös kursseja ilman majoitusta ja ruokailua.

Lisätietoja leiristä Lisätietoja leiristä

Kulttuurisuunnittelija
Tiina Taskinen-Viinikainen
044 748 2374
tiina.taskinen-viinikainen(at)kuopio.fi

Nilsiän musiikki- ja tanssileiri Facebookissa Nilsiän musiikki- ja tanssileiri Facebookissa