Uudistuvat Kuopion museo ja kirjasto

 

Kuopion vuonna 1907 valmistunut valtakunnallisesti merkittävä, suojeltu museorakennus on peruskorjauksen tarpeessa. Teknisesti kattavan korjauksen lisäksi historiallisesti arvokas rakennus myös laajenee ja yhdistyy viereiseen pääkirjasto-rakennukseen. Laajennus mahdollistaa toiminnallisten ja tilallisten synergiaetujen lisäksi museon ja kirjaston välisen nykyistä laajemman yhteistyön.

Vuosina 2018–2020 toteutettava Kuopion museon peruskorjaus ja laajennus tarjoaa  kaupunkilaisille uudenlaisen, vetovoimaisen kulttuurikohteen ja kohtaamispaikan monipuolisine palveluineen.

Tähän toimintaan olemme saaneet avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Tiedon ja tarinoiden kortteli – yksi ovi, miljoona mahdollisuutta.

Kuopion museo ja pääkirjasto yhdistyvät ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi, joka avataan yleisölle kesällä 2021. Kokonaisuus rakentaa osaltaan hyvän elämän pääkaupunkia.

Tiedon ja tarinoiden kortteli on kaikenikäisten paikka ajattelulle, kohtaamisille, toiminnalle, oppimiselle ja yhteiselle muistille. Miljoonan vuosittaisen kävijän kortteli on enemmän kuin osiensa summa: tarjolla on kokonaisvaltainen elämys ja viiden tähden asiakaskokemus kaikille.

Tiedon ja tarinoiden korttelissa kuuluu yhteisöllinen porina!

Ajankohtaista

Kuopion museon kahvilan vuorkaaminen

Kuopion kaupungin museokeskus antaa vuokralle uudistuvan Kuopion museon kahvilatilat kahvilapalvelujen järjestämiseksi 1.2.2021 alkaen.

Kahvilan esittelytilaisuus Kuopion museolla

Tervetuloa uuden museokahvilan esittelytilaisuuteen Kuopion museolle, Museokatu 1, torstaina 22.10.2020 klo 11.15 alkaen. Esittelytilaisuus liittyy Kuopion museon kahvilan vuokraamiseen ja tilaisuudessa esitellään kahvilatilat ja laitteistot sekä toimintaympäristö vuokrauksesta kiinnostuneille yrittäjille. Ilmoittautuminen keskiviikkoon 21.10. klo 14 mennessä: sanna.reinikainen@kuopio.fi.

Kahvila sijaitsee Kantissa, Kuopion museon ja Kuopion pääkirjaston yhteisessä tiedon ja tarinoiden korttelissa, keskustan kävelyreittien varrella ja monien kulttuuri- ja matkailukohteiden läheisyydessä. Kuopion museossa toimivat Kuopion kulttuurihistoriallinen ja Kuopion luonnontieteellinen museo. Museon näyttelyissä ovat esillä historia ja nykyaika, luonto ja kaupunki. Museon ja kirjaston toiminta on monipuolista, erilaisille ikä- ja asiakasryhmille suunnattua. Arvioitu asiakasmäärä tulevaisuudessa on lähes miljoona kävijää vuodessa. Kuopion museo avataan yleisölle vaiheittain vuoden 2021 aikana: ensin uudisosa alkuvuodesta ja myöhemmin vanha museorakennus uudistettuna.

Lue tästä tarjouspyyntö

Kuopion museon peruskorjaus- ja laajennus-hankkeen päätöksenteko

Tiedotteet


Kuopio museo harjakorkeudessaan - Tiedon ja tarinoiden kortteli esittäytyy 30.1 Kohtaamossa 29.1.2020 (pdf)

Kurkista uudistuvaan museoon, tutustu tiedon ja tarinoiden kortteliin 29.3.2019 (pdf)

Raksakamera kuvaa museon työmaan vaiheita 4.3.2018 (pdf)

Valtio tukee Kuopio museo-hanketta 16.1.2019 (pdf)

Kuopion Energia toimittaa jäähdytyksen Kuopion museolle ja pääkirjastolle 22.11.2018 (pdf)

Kuopion museon peruskorjaus- ja laajennus -hankkeen työmaa käynnistyy 9.11.2018 (pdf)

Kuopion museon peruskorjaus- ja laajennustyöt alkavat syksyllä 17.5.2018 (pdf)

”Hila” vei voiton Kuopion museon arkkitehtuurikilpailussa 23.2.2017 (pdf)

Kuopion museon arkkitehtuurikilpailu 20.9. – 16.12.2016 10.2.2017 (pdf)