Päivähoito ja opetus

Tuoreimmat uutiset

Pyöriikö nurkissasi pikkuesineitä? Kerää ne yhteen, teemme niistä taidetta

Kuopion taidelukio Lumit, Kuopion Taidemuseo ja Jätekukko järjestävät kuopiolaisille peruskouluille materiaalinkeräyskampanjan 1.9.-30.11.2021 välisenä aikana. Kerättyä materiaalia käytetään taidelukio Lumitin julkisen taideteoksen materiaalina, joka julkistetaan kesällä 2022. Materiaalia taideteosta varten kerätään myös Kuopion taidemuseolla. Esineitä voi toimittaa taidemuseon kassalle ti-su 10-17, ke 10-19, Kauppakatu 35.
Lue lisääTietojaPyöriikö nurkissasi pikkuesineitä? Kerää ne yhteen, teemme niistä taidetta »

Lasten ja nuorten hyvinvointiranneke on nyt LIIKKIS-ranneke

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen on yksi Kuopion kaupungin keskeisimmistä tavoitteista. Tähän tavoitteeseen vastataan lasten ja nuorten hyvinvointirannekkeella, jossa erityyppisiä kaupungin tuottamia hyvinvointipalveluja on koottu yhteen edulliseen kokonaisuuteen. Kuopiolaiset lapset ja nuoret saivat viime vuoden lopulla äänestää hyvinvointirannekkeelle nimeä ja rannekkeen nimeksi valikoitui Liikkis-ranneke.
Lue lisääTietojaLasten ja nuorten hyvinvointiranneke on nyt LIIKKIS-ranneke »

Suurin osa Pyörön yläkoulun tiloissa opiskelevista siirtyy etäopetukseen ma 18.1. alkaen

Pyörön koulun koronatilanne on huonontunut viikonlopun aikana ja koululla on ilmennyt runsaasti uusia altistumisia. Tartuntatautiviranomaisen määräyksen mukaisesti Pyörön koulun yläkoulun rakennuksessa opiskelevat siirtyvät etäopetukseen maanantaista 18.1.2021 alkaen kahden viikon ajaksi.
Lue lisääTietojaSuurin osa Pyörön yläkoulun tiloissa opiskelevista siirtyy etäopetukseen ma 18.1. alkaen »

Pohjois-Savoon julistettiin koulurauha - kiusaamiseen puuttuminen on kaikkien vastuulla

Pohjois-Savoon julistettiin tänään 27.8.2021 koulu- ja päiväkotirauha. Tapahtumaa pystyi seuraamaan suorana lähetyksenä YouTuben kautta ja tallenne on edelleen katsottavana osoitteessa www.kuopio.fi/lapset-ja-nuoret2. Koulurauhan julistajana toimi valovoimainen, supersuosittu tiktok-poliisi, Konstaapeli Daniel, ja esiintyjinä oli loistavia ja osaavia pohjoissavolaisia lapsia ja nuoria - räppäri Yung Nico, Iisalmen naisvoimistelijoiden voimisteluryhmä Pionit sekä muusikko Uni.
Lue lisääTietojaPohjois-Savoon julistettiin koulurauha - kiusaamiseen puuttuminen on kaikkien vastuulla »

Männistön päiväkodissa hyödynnetään hyviä yhteyksiä lähiympäristöön

Männistön päiväkodin hanketta suunniteltaessa tiedettiin, että tontille mahtuu 8-ryhmäinen päiväkotirakennus, mutta sen piha-alue jää pieneksi. Alueelle tarvittiin kuitenkin suuri päiväkoti palvelun tarpeen vuoksi. Päiväkotien toiminnan näkökulmasta oma, iso piha on tietysti paras ratkaisu, mutta aina tähän ei ole mahdollisuuksia. Päiväkotien ulkoilussa on aina hyödynnetty ympäröivää luontoa, kävelyetäisyydellä olevia liikuntapaikkoja sekä reittejä, joilla tuetaan arkiliikuntaa.
Lue lisääTietojaMännistön päiväkodissa hyödynnetään hyviä yhteyksiä lähiympäristöön »