Perusopetus

3.-luokkalaisten huoltajat: A2-kielen valinta on käynnissä

Monipuolinen kielten opiskelu auttaa kommunikoimaan monikulttuurisessa ympäristössä. Kielten opiskelu lisää myös kulttuurien tuntemusta ja yleissivistystä. Lisäksi laaja kielitaito avaa tulevaisuudessa ovia työelämässä. Kielten opiskelusta on hyötyä ja iloa läpi elämän! 4. luokalta alkavana vapaaehtoisena A2-kielenä on Kuopiossa mahdollisuus opiskella saksaa, ranskaa tai venäjää.
Lue lisääTietoja3.-luokkalaisten huoltajat: A2-kielen valinta on käynnissä »

Suurin osa Pyörön yläkoulun tiloissa opiskelevista siirtyy etäopetukseen ma 18.1. alkaen

Pyörön koulun koronatilanne on huonontunut viikonlopun aikana ja koululla on ilmennyt runsaasti uusia altistumisia. Tartuntatautiviranomaisen määräyksen mukaisesti Pyörön koulun yläkoulun rakennuksessa opiskelevat siirtyvät etäopetukseen maanantaista 18.1.2021 alkaen kahden viikon ajaksi.
Lue lisääTietojaSuurin osa Pyörön yläkoulun tiloissa opiskelevista siirtyy etäopetukseen ma 18.1. alkaen »

Yläkouluun siirtyminen ja 6.-luokkalaisen painotettuun opetukseen haku

Oppilaat siirtyvät ilman erillistä hakua kuudennelta luokalta kotiosoitteen mukaan määräytyvään yläkouluun seitsemännelle luokalle. Oppilaan kotiosoitteen mukainen tuleva yläkoulu näkyy Wilmassa 3.12.2020 alkaen. Oppilas voi hakea painotettuun opetukseen (kuvataide, liikunta, urheilu, matemaattis-luonnontieteellinen, musiikki tai tanssi), kaksikieliseen opetukseen (suomi - englanti), B2-latinan opetukseen tai toissijaiseen kouluun. Haku tapahtuu Wilman kautta ja hakuaika on 3.12.2020 - 10.1.2021.
Lue lisääTietojaYläkouluun siirtyminen ja 6.-luokkalaisen painotettuun opetukseen haku »

Koulu-uhkaus Minna Canthin koululla - tekijä otettu kiinni

Poliisi on saanut tietoonsa Minna Canthin koululle kohdistetun koulu-uhkauksen. Poliisi on parhaillaan paikalla koululla ja valvoo tilannetta. Tilanne on rauhallinen ja poliisi selvittää uhkauksen alkuperää ja tekijää. Poliisi kehottaa kuitenkin varovaisuuteen alueen läheisyydessä.
Lue lisääTietojaKoulu-uhkaus Minna Canthin koululla - tekijä otettu kiinni »

Yhteystiedot Yhteystiedot

Kasvun ja oppimisen palvelualue
Perusopetus
Vuorikatu 27
70100 Kuopio

kasvujaoppiminen
(at)kuopio.fi
kirjaamo.kasvujaoppiminen
(at)kuopio.fi

Perusopetuksen yhteystiedot

Lähtevät ja saapuvat oppilaat

Koronavirus-neuvontanumerot Koronavirus-neuvontanumerot

  • Kuopion kaupungin koronavirus–palvelupuhelin 044 704 6700 (huom. valitsethan oikein suuntanumeron 044) ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 ja la-su klo 8-12, jos sinulla on koronaan sopivia oireita, tarvitset ajan näytteeseen ja olet hyvävointinen.
  • Koronaviestinnän palvelupuhelinnumeroita kaupungin verkkosivuilla, mm. jaksamiseen tai lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä asioissa: www.kuopio.fi/koronavirus-neuvontapuhelimet.

Työ- ja vapaapäivät Työ- ja vapaapäivät

Sähköiset lomakkeet Sähköiset lomakkeet

Peruskoulut Peruskoulut

Tilastotietoja perusopetuksesta Tilastotietoja perusopetuksesta